[ Pobierz całość w formacie PDF ]
.Awokado z krewetkamiAwokado z krewetkamiPorcja dla 4 osob.Czas przygotow.25 min.2 awokado,300 g mrozonych (lub z puszki) krewetek,3 lyzki majonezu,2 lyzki gestej smietany 18%,1/2 cytryny,25 ml brandy lub whisky,1 lyzka pokrojonego koperku,sol, bialy pieprz.1.Mrozone krewetkimrozmrozic w pokojowej temp.Krewetki z puszki osaczyc z zalewy na sicie.2.Awokado umyc, osuszyc, przekroic wzdluz na polowy, usunac pestki.Polowkiawokado wydrazyc, tak by pozostaly dosc grube scianki.Skropic sokiem z cytryny.Wydrazony miazsz pokroic w kostke.3.Majonez wymieszac ze smietana, 1 lyzeczka soku z cytryny, brandy, koperkiem,sola i pieprzem.Dodac pokrojone awokado i krewetki, napelnic farszem wydrazone polowki owocow.- Do majonezu mozna dodac 1/2 lyzeczki sosu Worcestershire lub kilka kropliTabasco.Źródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 32 "Warzywa", strona 34 [ Pobierz całość w formacie PDF ]

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • igraszki.htw.pl