[ Pobierz całość w formacie PDF ]
.Fasolka szparagowa z pomidorami na sposób greckiFasolka szparagowa z pomidorami na sposób greckiSkładniki: 1 kg fasolki szparagowej, 2 duże cebule, 2/3 szkl.oliwy (oleju), 1/2 kg pomidorów, 1 łyżeczka cukru, sól, pieprz, 1 pęczek natki pietruszki, 2 ząbki czosnku.Fasolkę umyć, obrać z włókien.Jeżeli strąki są duże, podzielić na dwie lub trzy części.Fasolkę ułożyć w rondlu, dodać 1/4 szkl.wody i przez 10 min gotować.Cebule obrać, opłukać, utrzeć na tarce i poddusić na oliwie, dodać umyte i obrane ze skórki, pokrojone w plastry pomidory, cukier i 1 szkl.wrzącej wody.Gotować na małym ogniu przez 15 min.Sosem tym zalać fasolkę, posolić, posypać pieprzem, dodać dużo siekanej natki i gotować na małym ogniu do miękkości.Gotową potrawę doprawić czosnkiem utartym w odrobinie oleju i ostudzić.Podawać z bułką i pikantnie przyrządzoną surówką z pomidorów [ Pobierz całość w formacie PDF ]

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • igraszki.htw.pl