[ Pobierz całość w formacie PDF ]
.Fasolka szparagowa z pomidorami na sposób greckiFasolka szparagowa z pomidorami na sposób greckiSkładniki: 1 kg fasolki szparagowej, 2 duże cebule, 2/3 szkl.oliwy (oleju), 1/2 kg pomidorów, 1 łyżeczka cukru, sól, pieprz, 1 pęczek natki pietruszki, 2 ząbki czosnku.Fasolkę umyć, obrać z włókien.Jeżeli strąki są duże, podzielić na dwie lub trzy części.Fasolkę ułożyć w rondlu, dodać 1/4 szkl.wody i przez 10 min gotować.Cebule obrać, opłukać, utrzeć na tarce i poddusić na oliwie, dodać umyte i obrane ze skórki, pokrojone w plastry pomidory, cukier i 1 szkl.wrzącej wody.Gotować na małym ogniu przez 15 min.Sosem tym zalać fasolkę, posolić, posypać pieprzem, dodać dużo siekanej natki i gotować na małym ogniu do miękkości.Gotową potrawę doprawić czosnkiem utartym w odrobinie oleju i ostudzić.Podawać z bułką i pikantnie przyrządzoną surówką z pomidorów
[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Pokrewne
- Strona pocz±tkowa
- KS. JAN SŁOMKA POKARM I OFIARA. REFLEKSJA EUCHARYSTYCZNA WCZESNYCH OJCÓW GRECKICH (2000)
- Hunter Kelly W greckim niebie(1)
- Wędliny domowe Receptury, sposoby wytwarzania [PL] [pdf][rtf][doc]
- pieczone+papryki+w+sosie+pomidorowym
- Cienie Pojetnych 01 Imperium Adrian Tchaikovsky
- LU. VII IX. Adams Douglas Autostopem przez galaktykę 06 ŁosoÂś zwątpienia
- Zelazny Roger Przyniescie mi glowe ksiecia
- Liparulo Robert Wirus(1)
- Wouk Herman Wichry wojny cz.2
- Vincenzo Cuoco Saggio storico sulla rivoluzione napoletana del 1799
- zanotowane.pl
- doc.pisz.pl
- pdf.pisz.pl
- realmusic.htw.pl