[ Pobierz całość w formacie PDF ]
.Pieczone papryki w sosie pomidorowymPieczone papryki w sosie pomidorowymSkładniki: 12 zielonych lub czerwonych papryk, pół szklanki oleju, 1 cebula, 3 pomidory, 4 ząbki czosnku, łyżka posiekanej natki pietruszki, łyżka posiekanego koperku, pół szklanki mąki, sólPapryki opiekamy, obieramy ze skórek, obtaczamy w mące i smażymy w mocno podgrzanym oleju.Układamy je w dużym naczyniu - ogonkami na zewnątrz.Następnie przygotowujemy sos pomidorowy.Pokrojoną cebulę smażymy w oleju, w którym smażyliśmy papryki.Dodajemy obrane i starte na tarce pomidory.Gotujemy wszystko na małym ogniu aż sos zgęstnieje.Wtedy zdejmujemy go z ognia i dodajemy pokrojony drobno czosnek, koperek i pietruszkę.Papryczki zalewamy sosem i podajemy gdy ostygną [ Pobierz całość w formacie PDF ]

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • igraszki.htw.pl